Oud-voorzitter Koen Schouten aan het woord

" SGPJ Merwestreek werd in juni 2017 opgericht in Sliedrecht door vijf personen: Koen Schouten (Hardinxveld-Giessendam), Christian Hovestadt (Sliedrecht), Henri de Bruin (Sliedrecht), Henk-Jan Vos (Hardinxveld-Giessendam) en Jaap Theunisse (Hardinxveld-Giessendam). Zij wilden in Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht, waar op dat moment geen SGPJ-commissie actief was, jongeren politiek maar ook maatschappelijk betrokken krijgen.

Er waren (en zijn nog altijd) veel leden van SGP-jongeren in Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Koen Schouten werd de eerste voorzitter, Jaap Theunisse penningmeester en Christian Hovestadt secretaris.

De eerste avond werd georganiseerd op 17 november 2017, bij Klijn Infra B.V. in Hardinxveld-Giessendam. De avond ging over openbare orde en veiligheid in de gemeente. Sprekers waren Theo Boerman (destijds wethouder SGP Hardinxveld-Giessendam), Bram van Hemmen (burgemeester Sliedrecht) en Buurttoezicht (vrijwilligersorganisatie in beide gemeenten).

Het was het startschot voor meer avonden en activiteiten, zoals het brengen van oliebollen bij verzorgingstehuizen (december 2017), de ‘traditionele’ volleybaltoernooien (in 2018), maar ook een politieke avond over defensie met o.a. Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) (najaar 2018). Het bestuur werd door de tijd heen vernieuwd en bestaat tot de dag van vandaag nog steeds met steeds nieuwe bestuursleden. "

Het bestuur in juni 2018
Het bestuur in juni 2018
De politieke avond in 2018
De politieke avond over defensie in 2018